Fortsätt till huvudinnehåll
Tips om hur du kan stärka ditt immunförsvar!
http://ping.fm/qHr2a

Ständiga förkylningar och en bråkig mage kan bero på att du har ett dåligt immunförsvar!

Det finns många faktorer som påverkar och förbättrar immunförsvaret
Här är några!

- Att det är viktigt att äta rätt och balanserad kost vet dom flesta men, det är även lika viktigt hur man äter!
Ät sittande i en avslappnad miljö, ät långsamt och tugga noga, dela upp ditt dagliga energiintag på 4-6 måltider, detta bidrar till bättre näringsupptag och som i sin tur stärker immunförsvaret.

- Stress skadar immunförsvaret
Under stress producerar kroppen stresshormonerna adrenalin och kortison. Under långvarig stress medverkar de båda till att störa immunförsvarets funktion och det gör oss känsligare mot infektionssjukdomar.

- Solljus för bättre immunförsvar. När vi får för lite solljus är det viktigt a komplettera med D-vitamin, stärker både immunförsvaret och välbefinnandet m.m.

- Sömn är viktigt för kroppens försvar
En god sömn är en viktig förutsättning för ett väl fungerande immunförsvar. Störd sömn inverkar negativt på immunförsvaret på flera sätt och bl.a. genom att produktionen av kortison som sätter ner immunförsvarets funktion.

- Motion ger starkare immunförsvar
All motion som inte går till överdrift är bra för immunförsvaret, men komplettera med antioxidanter som kosttillskott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Huskurer vid tandköttsinflammation

Tandvärk eller tandköttsinflammation kan vara en smärtsam historia. Det påverkar hela kroppen och smärtan kan göra att man känner sig helt utslagen. Lyckligtvis så finns det vissa saker som man kan lindra tandvärken eller inflammationen i tandköttet med, tills man har möjlighet att ta sig till en tandläkare. Läs vidare på: Huskurer vid tandköttsinflammation